Головна сторінка » Як і скільки разів ходити по-великому в туалет

Як і скільки разів ходити по-великому в туалет

Давайте поговоримо на тему, як і скільки разів ходити по-великому в туалет. Подібне питання було розібрано у статті Нормальний стул та його зміни, тепер запитаємо у гастроентерологів, як часто потрібно ходити до туалету по-великому і як правильно.

hodyty-po-velykomu-do-tualetu ходить по-большому в туалет

Скільки разів на день ходити по-великому 

Не існує правила, яке свідчило б, що в туалет потрібно ходити лише один раз на день, хоча середньостатистична людина робить це один або два рази на добу. Деякі какають частіше. У цей же час, не ходити по-великому в туалет день, два і навіть три, теж може бути в межах норми.

 Якщо ви добре почуваєтеся, не відчуваєте дискомфорту – не хвилюватися.

Якщо, зазвичай, ви ходите один раз на день, а тут, раптом, довелося робити це три або чотири рази – нічого страшного. Причиною може бути ваше недавнє харчування. Можливо, це реакція на певний продукт, а може бути і діарея. Можливо ви стали їсти більше клітковини.

 До лікаря варто звернутись у разі, якщо у вас спостерігається постійний розлад шлунку, біль та інші труднощі у процесі дефекації.

Коли ходити по-великому в туалет 

Якщо за вашими походами в туалет можна звіряти час – радійте. Регулярні випорожнення в той самий час свідчать про хороший стан травної системи. При цьому не варто хвилюватися, якщо ви ходите какати не так чітко за часом. 

Ви можете відчути бажання сходити по-великому будь-якої пори дня. Просто було помічено, що зазвичай посидіти на фарфоровому чи фаянсовому троні людину тягне вранці. 

Більшість людей щільно вечеряють, тому після пробудження кішківник хоче звільнитися від калових мас. Також це пов’язано з тим, що коли людина лежить, вона не відчуває достатнього тиску калових мас, а коли встає, вони опускаються вниз.

На другому місці за популярністю для походу в туалет є вечірній час. Він не має нічого спільного з біологічним годинником та людською природою. Просто більшість з нас прямує до туалету, коли повертаються з роботи, бо настав час розслабитися та сходити до туалету.

Часто ходити по-великому після їжі 

Якщо вам здається, що з вас дуже швидко виходить те, що ви з’їли, це не тому, що у вас супер ефективна система травлення. Навпаки, часті походи до туалету свідчать про те, що ваш травний тракт не подорослішав. Какати після їжі – це рефлекс немовлят. У деяких людей цей рефлекс зберігається. 

Можливо, знаходитись недалеко від туалету відразу після їжі – це не зовсім зручно, але цілком нормально з погляду здоров’я.

Те, чим ви какаєте, не пов’язане з тим, що ви щойно з’їли, тому не варто турбуватися – ваш організм має час видобути з їжі необхідні поживні речовини. 

Турбуватися потрібно лише тоді, коли ваш стілець занадто рідкий, не тоне, має жахливий запах. Це може сигналізувати про те, що жири недостатньо засвоюються. У такому разі слід звернутися до гастроентеролога.

как убрать жир с живота после беременности

Кава змушує ходити до туалету частіше 

Кофеїн стимулює травлення. Речовина змушує кішківник скорочуватися та проштовхувати калові маси до виходу. Це ще одна причина, чому люди ходять какати відразу після ранкової кави. 

Частіше ходжу в туалет по-великому в «ці дні» 

Критичні дні і частіші походи в туалет по-великому йдуть пліч-о-пліч. До списку несправедливих речей додайте ще й цей факт. Жіночі дні часто супроводжуються болями, здуттям живота та більш частими походами до туалету. Ще таке явище пов’язане із гормонами. Багато жінок відзначають рідкіший стілець під час критичних днів.

Вчені вважають, що гормони, які виробляються протягом циклу і називаються простагландинами, змушують матку скорочуватися, іноді потрапляють у кішківник, сприяючи його скороченням. Скорочення кішківника стають причиною його очищення. 

В якій позі какати правильно

как какать правильно в якій позі какати

Якщо вам важко виштовхувати калові маси, можливо ви займаєте неправильну позицію на унітазі під час дефекації. Техніка процесу має значення.

Вже доведено, що найефективнішою є не поза, коли ваше тіло знаходиться під кутом 90 градусів, а положення тіла, при якому ви створюєте кут 45 градусів, тобто коліна притиснуті ближче до живота. Так какали наші предки, коли унітази не були винайдені, і ходити по-великому доводилося навпочіпки.

 Така позиція створює максимально приємний кут для виходу калових мас без особливих зусиль з боку людини. На жаль, какати в такий спосіб – не легке завдання у сучасних вбиральнях.

Рідко ходжу по-великому у відпустці  

 Швидше за все, вам це звучить знайомо: ви знаходитесь на відпочинку з сім’єю, насолоджуєтеся сонячними днями, пляжем, піском, але є одна проблема – ви не ходили кілька днів. Згідно з деякими дослідженнями, 40% людей відчувають запор під час відпустки, хоча точна кількість людей, які зіткнулися з такою проблемою, звичайно ж, відстежити неможливо.

Отже, у чому причина труднощів? Лише кілька годин, проведених у літаку, достатньо для того, щоб «підсушити» ваш кішківник. Атмосферний тиск усередині літака відрізняється від тиску за бортом, тому волога потроху висмоктується з вашого тіла та кишечника. 

Коли ви ніжитеся на пляжі або розглядаєте пам’ятки, і при цьому п’єте менше рідини, ніж удома, процес дегідрації триває. У цей же час ви, ймовірно, поглинаєте смажену та жирну їжу у більших кількостях, ніж у повсякденному житті. Додайте до цього ще й стрес організму в незнайомому місці, зміну часового поясу – отримайте підвищену чутливість кішківика.

Як частіше какати і позбутися запору, читайте тут. 

Скільки часу потрібно проводити у туалеті ?

Ви встигаєте прочитати всю газету або пройти кілька рівнів гри в телефоні, доки сидите на унітазі? Немає нічого страшного ні в тому, що ви сидите в туалеті довго, ні в тому, що процес проходить дуже швидко. Якщо вам потрібно 5 хвилин, щоб добре покакати – добре, якщо вам потрібно для цього 20 хвилин – теж добре. Вашому кішківнику видніше, скільки часу йому потрібно на спорожнення.

Але якщо ходити по-великому в туалет вам складно, процес, здається, займає цілу вічність, ви відчуваєте дискомфорт і вам доводиться допомагати собі якимось чином, потрібно відвідати гастроентеролога. Проблеми при дефекації можуть відчувати у зв’язку з індивідуальними анатомічними особливостями. 

Як непомітно какати в громадських та чужих туалетах

как какать тихо як тихо какати

Ходити по-великому в туалет будинку в комфортних умовах не є проблемою: ви робите свою справу, змиваєте воду – готово. Зовсім не так просто непомітно покакати в офісі, в туалеті літака чи будинку у свого хлопця, щоб не видавати при цьому зрозумілих звуків і не залишати запаху. 

Щоб по-шпигунські сходити по-великому і уникнути незручної ситуації, дотримуйтесь простих порад. 

Як какати на роботі:

  • Якщо вам потрібно зробити це, наприклад, на роботі в офісі, вибирайте найдальшу кабінку від тих, які вже зайняті. Чим далі ви знаходитесь, тим менше вас чують і відчувають запах. 
  • Покладіть шар туалетного паперу на поверхню води. Папір заглушує шум при попаданні ваших відходів у воду, при цьому утворюється менше сплесків. 
  • Перед тим, як вийти з туалету, переконайтеся, що унітаз порожній і чистий. Не забувайте змивати! Якщо залишилися сліди ковзання, видаліть їх спеціальною щіткою або кілька разів змийте. Не залишайте неприємних сюрпризів для інших.

Какати в гостях: 

  • Відкрийте кран із холодною водою. Звук поточної води є досить гучним, щоб заглушити звуки, які видає організм. Вода має бути холодною. Від гарячої води виходить пара, яка посилює неприємні запахи. 
  • Відкрийте вікно або увімкніть вентиляцію. Якщо немає освіжувача, підійде будь-який аерозоль. 
  • Якщо воду увімкнути не можна, глушіть звуки, що видаються вами, шаром туалетного паперу на поверхні води або змивайте щоразу, коли відчуваєте, що з вас щось виходить.

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.