Головна сторінка » Як частіше какати. Що для цього потрібно робити

Як частіше какати. Що для цього потрібно робити

Якщо запори часто приносять неприємності вашій попі, на думку, напевно, нерідко постає питання, що робити. Як частіше какати? Ми постараємося вам допомогти і запропонуємо кілька варіантів того, що потрібно зробити, щоб швидко і легко позбутися запору в домашніх умовах народними засобами.

як частіше какати

Так, запор – штука неприємна, але здолати його простіше, ніж ви думаєте! Найчастіше, щоб легко позбутися запору і частіше ходити в туалет по-великому, потрібно трохи змінити свої звички або додати до раціону деякі продукти.

Нижче ми розглянемо різні методи, які допомагають спорожняти кішечник і частіше ходити по-великому, починаючи з найпростіших і переходячи до більш суттєвих. Ці методи не випадково розташовані саме у такій послідовності. Перш ніж експериментувати з наступним, спробуйте попередній.

Якою б великою не була спокуса відразу скористатися медикаментами з послаблюючим ефектом, женіть його геть! Вони можуть бути ефективними в короткостроковій перспективі, але в майбутньому здатні виробити звикання і ваш кишечник відмовлятиметься скорочуватись без стимуляції.

Як частіше какати та що для цього потрібно робити

По-перше…

Дуже багато ліків, починаючи від ліків для носа або від підвищеного тиску, можуть впливати на шлунково-кишковий тракт, уповільнюючи моторику кишечника, роблячи калові маси сухішими і, відповідно, викликаючи запор. Перевірте побічні ефекти всіх ліків, які ви приймаєте. При необхідності поговоріть із лікарем, який призначив медикаменти.

Далі…

 

Переконайтеся, що ви п’єте достатню кількість води. Дегідрація є найчастішою причиною запору. Якщо організму не вистачатиме води, він почне її економити. Зневоднення тіла призводить до збільшення поглинання води в товстій кишці, через що стілець стає сухим і рідше виходить. Щоб частіше ходити в туалет по-великому, потрібно більше пити води.

Дізнатися, чи достатньо ви п’єте води чи ні можна за кольором сечі. Якщо вона світла, майже прозора – зі споживанням води все впорядку, шукаємо причину далі. Якщо сеча темна – причина запорів у нестачі рідини і, усунувши її, ви зможете легко позбутися запору, і відповідь на питання, як частіше какати, у вашому випадку питиме більше води. Збільште кількість споживаної рідини до восьми склянок на день.

Продовжуємо…

Правда в тому, що активний спосіб життя сприяє правильному випорожненню кишечника. Можна буквально розтрусити шлунково-кишковий тракт та перемогти запор. Щоразу, коли ви, наприклад, біжете, ви створюєте вібрації та покращуєте перистальтику кишечника, а гравітація вам допомагає. Найчастіше рухатися означає частіше какати.

Після цого треба спробувати…

 

Налагодити раціон. Те, що ви їсте нерозривно пов’язане з тим, як працює ваша система виділення. На день потрібно споживати 25-50 грам клітковини, включаючи зернові, овочі та фрукти. Клітковина розм’якшує стілець і замість твердіти він стає менш спресованим. Також хорошому спорожненню кишечника сприяють натуральний йогурт та інші продукти, що містять натуральні бактерії.

Ви будете ходити більшим рідше, якщо переважно ваш раціон складатиметься з білкової їжі. Більше білкової їжі – більше питань, як частіше какати.

Йдемо далі…

как какать правильно в якій позі какати

Виявляється, поза, яку ви приймаєте, сидячи на керамічному троні, також має значення. З розвитком цивілізації та винаходом унітазів люди віддалилися від природи і від часів, коли справляли потребу навпочіпки, і стали какати сидячи на унітазі, як на стільчику. Така позиція сприяє передавленню прямої кишки, і сили природи у вигляді гравітації вам більше не допомагають ходити в туалет по-великому.

Щоб виправити ситуацію, не обов’язково споруджувати «сільський туалет» у квартирі. Можна просто підставити низький стільчик або стос книг під ноги в туалеті. У такому положенні справи у вас підуть легше та швидше.

Разом з тим, така справа, як похід до туалету, не любить поспіху. Заведіть ранковий ритуал походу до туалету. Виділіть для цього спеціальний час, коли ви не поспішатимете, наприклад, після сніданку під час активності травної системи. Дозвольте собі розслабитись. Виробивши у собі таку звичку, ви неодмінно змусите ваш організм підлаштуватися під неї.

Якщо нічого з вищезазначеного не допомогло

Якщо ваші зусилля все ще не увінчалися успіхом і ви все ще не знайшли вирішення проблеми, як частіше какати, спробуйте розм’якшити свій стілець, ввівши в раціон не тільки потрібну кількість клітковини та кисломолочних продуктів з натуральними бактеріями, але і якомога більше іншої їжі, яка справляє проносний ефект.

Як частіше какати. Продукти, які допомагають позбутися запору в домашніх умовах:

  • Звичайно ж, сливи та чорнослив, відомі своїми здібностями слабити.
  • Бобові (вони містять більше 10 г клітковини і допомагають масам просуватися по кишечнику).
  • Ківі (середній плід містить 2,5 г клітковини)
  • Абрикоси
  • Цільнозерновий хліб
  • Ягоди (чорниця, малина, полуниця, лохина)
  • Лляна олія та насіння. Додайте столову ложку лляної олії у свіжий сік і випийте. Щоб отримати результат, зачекайте хоч би 5 годин.
  • Оливкова олія
  • Брокколі
  • Вода з лимоном (додати склянку води сік одного лимона) 

І наостанок

У крайньому випадку приймайте ліки з аптеки, тільки спочатку обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

 

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.